Bavarske perece

400 g brašna ,

1 kasikica soli i šećera
1 kvasac
2 dcl mlijeka
50 g margarina

Zamijesi glatko tijesto i ostavi da se udvostruči.

- 2 l vode i sodu bikarbonu staviti da prokuha.

Podijeli tijesto na 12 dijelova, razvuci u valjak i umotati u oblik pereca. Ubaciti na 10 sekundi u prokuhalu vodu i staviti na pleh.

Posuti morskom soli (ja sam imala morsku sol s dvije vrste papra koji daju onaj pravi "touch").

Peći dok ne porumene na 200 stupnjeva🥨


Zanimljivosti

Perece su prvi put napravljene u samostanima u srednjem vijeku, a njihov oblik je predstavljao prekrštene ruke svećenika. Njihov jednostavan recept - voda i brašno - omogućavao je da se mogu uvijek jesti, čak i tijekom Velikog posta, kada su kršćani  postili od mliječnih proizvoda ili jaja.

 Baking with love since April 28th 2018.!
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti