Clafoutis 

s višnjama, grožđem i aronijom

Clafoutis spada u tradicionalne francuske deserte, svoje korijene vuče iz regije Limousin (koja je također poznata po proizvodnji konjaka), ima gustu teksturu flana i vrlo je jednostavan za pripremu. Iako se clafoutis može spremati od različitog voća, u svojoj se izvornoj varijanti radi upravo s trešnjama ili višnjama.🍒 Vrhunac popularnosti doživio u 19.stoljeću u Francuskoj.


Recept

450 g višanja, trešanja , aronije i plavog slatkog grožđa

400 ml mlijeka

125 g brašna

50 g šećera

2 vanilin šećera

3 jaja

100 g margarin


Sve umutiti i peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta, odnosno dok kolač ne bude mokar.

Nakon što bude gotov, ostaviti da se ohladi i kada se ohladi posuti ga šećerom u prahu.

Dobar tek!

 Baking with love since April 28th 2018.!
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti