Kolač s jabukama

Tijesto

  • 1 margarin
  • 500 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • Mlijeka po potrebi

Fil

  • Naribane jabuke
  • 2 vanilin šećera
  • Šećera (količina po volji)
  • Cimet, klinčić

Tijesto: Od svih sastojaka umijesiti prhko tijesto (ne pretvrdo) i ostaviti da malo odmori. Nakon odmaranja podijeliti na dva dijela i razvaljati. Prvu polovicu staviti u tepsiju.

Fil: Skuhati jabuke s navedenim namirnicama (namirnice regulirate po želji) i ostaviti da se ohlade te da višak tekućine ispari. Potom ih rasporediti po tijestu. Preostali drugi dio tijesta (gornja kora) stavti na jabuke i peći oko 200 stupnjeva dok ne porumeni. Posuti šećerom u prahu kad se ohladi.

Ako ne možete dočekati da ga probate i režete ga odmah vruće(kao i ja) , može vam se dogoditi da se malo raspadne, ali ništa ne brinite - i dalje je ukusan.


OPASKA: Ja sam pravila dvije verzije - obični (po receptu gore)  te verziju u kojoj na jabuke ide skuhani puding od vanilije (0,5 l mlijeka + 1 puding + šećera po vlastitoj gramaži) i onda se izmrvi gornja kora po pudingu i stavi se u pećnicu na istu temperaturu.

Klasična verzija kolača s jabukama

Kolač s jabukama i pudingom

DOBAR TEK!

 Baking with love since April 28th 2018.!
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti