Princes krofne

Profiterole

Zanimljivosti

- Pravo podrijetlo princes krafni do današnjeg dana je nejasno. Vjeruje se da su u Francusku stigle s Caterinom Medici, ženom francuskog kralja Henrika II., koja je recept sa sobom još u 16. stoljeću donijela iz Italije.

- Princes krafne možemo pronaći i u varijanti s čokoladnom kremom, a one se zovu Profiteroles

- 2. siječnja obilježava se Međunarodni dan princes krafni (National Creme Puff Day)
Više o ovoj manifestaciji na ⬇️

- Najveća princes krafna na svijetu napravljena je 2011. godine na Wisconsin State Fairu (SAD), a težila je gotovo 57 kilograma⬇️

Tijesto

2,5 dcl vode

125 g margarina

150 g brašna

1 kasika šećera

4 jaja

Skuhaj sve osim jaja. Kada se smjesa ohladi dodaj jaja i izmiješaj mikserom te špricom ih stavljaj na podmazanu tepsiju.
Peći na oko 200 stupnjeva 25 min.


OBAVEZNO!

Ne otvarati vrata pećnice dok se peče!


Krema

Pola litre mlijeka

250 g šećera

2 žumanjka

4 kašike gustina

2 vanilin šecera

125 g margarina

Skuhaj sve sastojke, potom dodaj gustin i miješati dok se ne zgusne. U hladno umutiti margarin.


DODATNA NAMIRNICA!

Vrhnje za šlag

 Baking with love since April 28th 2018.!
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti