Pužići s lješnjacima
Tijesto
Svježi kvasac
100 ml mlijeka
1 žlica (jušna) šećera
Nadjev
100 g šećera
100 g lješnjaka
Priprema
- Kvasac razmrvi u toplom mlijeku, dodaj šećer i žlicu brašna. Izmješaj i ostavi dok se ne počne dizati.
- Brašnu dodaj sol, jaje i nadošli kvasac pa zamijesi glatko tjesto. Po potrebi dodati još mlijeka da dobiješ glatko meko tijesto. Ostavi da se diže oko sat vremena na toplome.
- Dignuto
tijesto premjesi, razvaljaj i premaži premazom od lješnjaka, šećera i
hladnoga mlijeka. Čvrsto zarolaj u roladu i reži na šnite. Posložiti na
tepsiju.
- Peći na 200 stupnjeva dok se ne zarumene.
- Po želji posuti šećerom u prahu.
Opaska:
Isti princip nadjeva je i sa orasima, rogačem i cimetom te makom.