Pužići s lješnjacima

Tijesto


  • Svježi kvasac

  • 100 ml mlijeka

  • 1 žlica (jušna) šećera

  • 350 g brašna
  • Nadjev

  • 100 g šećera

  • 100 g lješnjaka


  • Priprema

    • Kvasac razmrvi u toplom mlijeku, dodaj šećer i žlicu brašna. Izmješaj i ostavi dok se ne počne dizati.
    • Brašnu dodaj sol, jaje i nadošli kvasac pa zamijesi glatko tjesto. Po potrebi dodati još mlijeka da dobiješ glatko meko tijesto. Ostavi da se diže oko sat vremena na toplome.
    • Dignuto tijesto premjesi, razvaljaj i premaži premazom od lješnjaka, šećera i hladnoga mlijeka. Čvrsto zarolaj u roladu i reži na šnite. Posložiti na tepsiju.
    • Peći na 200 stupnjeva dok se ne zarumene.
    • Po želji posuti šećerom u prahu.

    Opaska:

    Isti princip nadjeva je i sa orasima, rogačem i cimetom te makom.

    DOBAR TEK!

     Baking with love since April 28th 2018.!
    Izradio Webnode
    Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti